R&M предлага иновативно решение за терминиране на оптични и медни кабели в хибриден, 19“ разпределителен панел

R&M разширява гамата си хибридни разпределителни панели с висока плътност за центрове за данни. Световният разработчик и доставчик на решения за изграждане на висококачествени мрежови инфраструктури започва да предлага модел за комбинирана употреба, позволяващ терминиране както на оптични, така и на медни кабели. Новият разпределителен панел Netscale 48 разполага с 48 порта и заема пространство от едва 1U в 19“ комуникационен шкаф.

Основното предимство на панела е неговата двойна функция. Наред с оптични адаптори, разпределителят приема и медни RJ45 модули. Обикновено за това би било необходимо пространство от 2U и два отделни панела – един, предназначен за терминиране на оптичните кабели, и втори – за медните кабели. Благодарение на Netscale 48 оптичните и медните кабели вече могат да се обединят в 1U, спестявайки ценно пространство в комуникационните шкафове в центровете за данни и в локалните мрежи. Компактното решение за хибридна употреба осигурява допълнителна вместимост за повече кабели, мрежови комутатори и сървъри.

Платформата за оптично и медно окабеляване Netscale 48 може да бъде оборудвана с всички адаптери, предлагащи се на пазара. Сред тях са LC, SC, MPO, E-2000™ и дори най-новите ултракомпактни CS, SN, MDC от клас VSFF (Very Small Form Factor). За медно окабеляване може да се използват и кабелите Cat. 6A ISO, Cat 6A EL и Cat. 8 на R&M.

R&M доставя претерминирани системи за окабеляване, които са лесни и бързи за монтаж от страна на техниците. Netscale 48 е проектиран по начин, който не засяга работоспособността на комуникационните мрежи при премествания, добавяния и промени. Вграден аранжиращ панел спестява допълнително пространство и осигурява добра защита и подредба на свързващите кабели.

Netscale 48 поддържа платформата Automated Infrastructure Management (AIM). Решението на R&M inteliPhy, базирано на RFID тагове и сензорна шина, може да бъде добавено и монтирано без прекъсване на работата.

Максимална плътност
Серията разпределителни панели Netscale на R&M предоставя най-високата в индустрията плътност на оптичните портове в 19” комуникационни шкафове. Освен Nestcale 48, се предлагат и по-големите платформи Netscale 72 и Netscale 120. Netscale 72 се използва за улеснена и безпроблемна миграция от мрежа с капацитет 10 Gigabit към мрежа с капацитет 40 или 100 Gigabit. Наред с това, Netscale 72 може да се използва за създаване на мрежови архитектури “spine-leaf” в облачните центрове за данни. С до 120 порта на 1U в комуникационен шкаф, Netscale 120 е първата платформа с ултрависока плътност, в която са вградени функции за автоматично управление на инфраструктурата. Така серията Netscale помага на центровете за данни да управляват ефективно огромните количества портове и кабелни връзки.

За повече информация посетете уебсайта на R&M.

Етикети: , ,

Вашият коментар