10% ръст отчита Коника Минолта България през десетата година от основаването си

10 процента ръст отчита Коника Минолта България през десетата година от основаването си. Компанията е отворила нови офиси във Варна, Пловдив и Стара Загора и е установила дългосрочни партньорства с над 1000 фирми и организации у нас в ИТ, финансовия и застрахователен сектор, както и в сферата на услугите и телекомуникациите. Това стана ясно по време на събитие, с което българският офис на японския технологичен гигант отбеляза 10-годишнината си.

Коника Минолта България отбеляза 10-годишнината си

Коника Минолта България отбеляза 10-годишнината си

5 иновационни центъра е открила Коника Минолта в световен мащаб през 2015 г. Целта на центровете е да създават нови продукти заедно с клиентите на компанията – в областта на виртуалната реалност, автоматизация на производството за спестяване на разходи на бизнеса, обясни Елена Дречева, изпълнителен директор на Коника Минолта България по време на събитието.

Създаването на центровете е резултат от промяна в бизнес модела на организацията, която вече е не само доставчик на многофункционални периферни устройства, а и се фокусира върху предлагането на услуги за подобряване управлението на процесите на компаниите чрез ИКТ.

Българският офис на компанията е член на екипа на европейския иновационен център, който си сътрудничи с научни институции, университети, партньори и стартиращи компании, използвайки и локалните ресурси на фирмата.

В световен мащаб Коника Минолта е сред компаниите с най-много патенти. През 2013 г. организацията е регистрирала над 2000 патента – ръст от около 150 процента спрямо 2009 г., допълни Елена Дречева.

С 80 на сто цели да намали вълеродните си емисии Коника Минолта от финансовата 2005-а до 2050 г. в рамките на програмата Еко Визия 2050. През 2014 г. българският офис на компанията получи първа награда в конкурса „Най-зелените компании в България”.

Реклами

Етикети: , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: